Sportkleding bedrukken in vier stappen

Drukmethodes Tips & Tricks
Leestijd: 3 min

Ben je met je tennis-, voetbal-, volleybal- of roeiteam op zoek naar gepersonaliseerde sportkleding? Dan ben je bij Printcity aan het juiste adres! In vier stappen begeleiden we je bij het vinden en bedrukken van sportkleding.

Sportkleding bedrukken: kenmerken

Sportkleding is vaak gemaakt van polyester, en dat is niet zomaar! Polyester is dankzij de kromming van de vezel veerkrachtig en licht. En dat is precies wat je wil hebben wanneer je aan het sporten bent! Polyester is daarnaast ook vorm- en kleurvast, duurzaam en resistent tegen zweet. De stof trekt het vocht weg, daarom dat er ook geen zweetvlekken ontstaan zoals bij katoenen t-shirts.

WEETJE: Polyester is een stof die snel droogt! Daarom moet je de stof niet strijken. Erg handig wanneer je wekelijks meerdere sportoutfits aantrekt. Hang de kledingstukken 15 minuten op een droogrekje en je trekt het zo weer aan!

Sportkleding bedrukken: keuzeproces in 4 stappen

1. Merk en materiaal kiezen

Wanneer je sportkleding wilt bedrukken, start alles bij het vinden van het gewenste merk. Dat is dan ook de eerste stap die we met jou doorlopen. Bij Printcity bieden we verschillende sportmerken aan zoals Errea, JAKO, Kempa en nog veel meer! Ieder merk vertegenwoordigt vaak een of meerdere type sporten. In onze showroom geven we advies op basis van jouw wensen en voorkeuren. Per merk hebben we ook een uitgebreide catalogus ter beschikking. Bij deze eerste stap kijken we uiteraard ook naar het beschikbare budget!

2. Kleur, maat en type kleding

Eenmaal we weten welk merk je verkiest, bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn op vlak van kleuren, maten en het type kledingstuk. Van een sportshirt, sportbroekje tot trainingspak! Zodra ook hier op alle vlakken een beslissing is gemaakt, bestellen we voor zowel mannen als vrouwen van alle items een maat. Zo kan iedereen binnen het sportteam de gewenste kledingstukken passen.

3. Bedrukking kiezen

Zijn alle outfits gekozen? Dan bespreken we ook de bedrukking van ieder kledingstuk. Kies je voor een logo, persoonlijke naam, sponsors of een combinatie van ze alle drie? Ook hier geven we advies over welke bedrukking je het best waar plaatst op het kledingstuk.

4. Oplijsting per persoon

Wanneer we alle stappen doorlopen hebben, verwachten we van jou dat je per persoon de items en maten doorgeeft. Een overzichtelijke excel-lijst is hiervoor meer dan voldoende. Hierna gaan wij aan de slag voor jou! Hoe wij het textiel precies bedrukken? Dat lees je hier.

Sportkleding bedrukken voor roeiteam UHasselt

Het roeiteam Lemmelijn van de UHasselt was recent op zoek naar een volledig nieuwe sportoutfit. Uiteindelijk werd er gekozen voor bedrukte t-shirts, ziptops met lange mouwen, jassen, lange broeken, shorts en leggings van het merk JAKO. In totaal werden er zo’n 180 stuks gepersonaliseerd! In het verleden hebben we al eens kledingstukken voor hun bedrukt, waardoor we bij deze tweede keer beter aanvoelde wat de wensen waren! In totaal gingen er zo’n drie weken heen over het keuze- en drukproces.

Ga je voor de eerste keer sportkleding voorzien voor je team? Dan raden we je aan om hier voldoende tijd voor te nemen! Anderhalve maand is zeker niet te weinig om de juiste modellen te kiezen, om pasmomenten te voorzien, het ontwerp te finaliseren en alles te produceren.

Wil je sportkleding laten bedrukken?

Breng een bezoekje aan onze showroom en ontdek onze sportkleding! Heb je nog andere vragen voor ons? We helpen je graag verder!