Duurzaamheid is doen

Printcity wil voorloper zijn in duurzame textielbedrukking en -borduurwerk. Een helder en haalbaar doel. Zwart-op-wit. De weg daar naartoe? Die begint vandaag. Of eigenlijk gisteren al. We leveren daarbij duurzame inspanningen op vier grote vlakken: duurzaamheid in een Printcity-VEST.

Visibiliteit

Bij Printcity zijn we trots op wat we doen. Iedereen mag dat weten. Ons duurzaamheidsverhaal vertellen we graag via events voor bedrijven uit de buurt. We nodigen hen uit en tonen hoe we werken. Spring je binnen in onze toonzaal om een bestelling op te halen? Dan spot je onze medewerkers in kenmerkende Printcity-t-shirts of -truien. Zij zijn de meest oprechte ambassadeurs voor ons merk.

En via onze socials geven we volgers een blik achter de schermen en tonen we bestellingen en designs. Een goede visibiliteit gaat nu eenmaal over helder communiceren. Wie zijn we? Wat doen we?

Tot slot zijn we ook transparant over onze duurzame acties en beslissingen. Op alle platformen, met alle schakels in de keten. Van leverancier tot klant en eindgebruiker.

Duurzaamheid zorgt voor evenwicht. Ook in ons hr-beleid. Evenwicht tussen wellbeing en prestaties. Tussen inclusiviteit en goede doelen. En van onboarding tot talentgesprekken en respectvolle exit-ervaringen. We jongleren met die elementen in ons beleid én op de werkvloer.

Printcity biedt interne groeikansen en zet inclusieve woorden om in daden: medewerkers met een kwetsbaarheid kunnen bijvoorbeeld op eigen tempo en/of halftijds meedraaien. Een win-win voor iedereen. Daarnaast sporten we regelmatig in team, organiseren we familiedagen en geven we medewerkers de kans om tijdens de werkuren naar Project Health, onze buren te gaan, om fit te blijven en kwaaltjes te voorkomen.

Kortom, Printcity gaat voor een menselijk en evenwichtig beleid. Met geven en nemen. Want daar draait human resource toch om?

Enkele goede doelen die we op dit moment steunen:

 
Daarnaast zijn we ook nog trotse sponsor van basketbalploeg Hubo Limburg United.

Duurzaamheid is een ongoing process. Want alles kan altijd beter. Met een constante kritische blik op onze werking verduurzamen we druk- en borduurtechnieken waar mogelijk. Zo zetten we fors in op waterrecuperatie met een innovatieve wasstraat – de G-WASH 174XS van Grünig – om zeefdrukramen te reinigen. We recupereren daarbij 90% van het gebruikte water voor een volgende reiniging. We besparen bovendien 105 liter water per reiniging. Een duurzaam proces waarmee we ook onze medewerkers grotendeels ontlasten.

Naast het stroomlijnen van producten en machines, sleutelen we ook aan interne processen. Gedetailleerde draaiboeken zorgen ervoor dat iedereen een duidelijke taak heeft binnen het team. En niet alleen intern zijn we meedenkers: ook onze klant adviseren we graag over hoe het beter, duurzamer en vlotter kan. We werken ook het liefst samen met like-minded leveranciers. Op basis van een vragenlijst checken we onze inkoopcriteria voor textiel af voor een duurzame samenwerking op lange termijn.

De keuzes die we vandaag maken hebben een rechtstreekse impact op de toekomst. Op korte, middellange en lange termijn. Het is daarom dat we vandaag acties ondernemen om dé referentie in de sector te worden. Een go-to voor klanten die duurzame materialen willen. Al zetten we ook even hard in op kleine tips om klanten bewust (en bezorgd) te maken over onze toekomst. Door onze sweaters op 30° te wassen, gaan ze bijvoorbeeld een stuk langer mee. Die tips delen we online en offline. Want duurzaamheid zit in grote én kleine keuzes.

Made to connect

Sinds 2016 zijn wij Printcity. Als experts in textieldruk en borduurwerk op maat helpen we bedrijven, scholen, verenigingen en overheden te connecteren met elkaar. Van zeefdruk tot geborduurde patch: wij produceren het intern en zorgen voor een doordachte begeleiding.

Een gepersonaliseerd product geeft je bedrijf, vereniging of merk meer aandacht. Onze professionele én familiale aanpak biedt hoogwaardige textieldruktechnieken en creëert sterke connecties met elke klant, waar elk product ‘made to connect’ is.

textieldruk of borduurwerk op het oog?

Onze collectie? Vanzelfsprekend!

Produceren met respect voor de mens, de planeet en de eindklant. Dat is de missie van Stanley/Stella, onze officiële partner van biologisch textiel. Deze Belgische producent combineert kleur, creativiteit, kwaliteit en duurzaamheid in hippe en milieuvriendelijke kleding. Daarbij zijn ze gespecialiseerd in 100% biologisch en GOTS-gecertificeerd katoen & gerecycleerde materialen.