“Printcity kon ons binnen de week voorzien van 600 bedrukte t-shirten, truien en fleecedekens.”

Partnerships
Leestijd: 2 min

Matthias is verantwoordelijk voor de merchandising en branding bij Rock Herk. Hij vertelt meer over de samenwerking tussen Rock Herk en Printcity!

Merchandising voor Rock Herk

“Voor onze t-shirten en truien hebben we bij Rock Herk een vaste leverancier, maar door omstandigheden kreeg ik te horen dat het textiel niet op tijd kon worden bedrukt. Dat nieuws kreeg ik zo’n 12 dagen voor het festival. Ik moest snel op zoek gaan naar een andere oplossing en nam contact op met Jirky van Printcity. In het verleden had ik al meerdere keren met hem samengewerkt en die ervaringen waren heel positief.”, vertelt Matthias.

“Wat er allemaal bedrukt moest worden? Zo’n 330-tal zwarte merchandise en crew t-shirten met ons logo op in het licht beige. En 90 grijze truien met het logo van Rock Herk in het zwart op. Als druktechniek hadden we hier gekozen voor zeefdruk, dat geeft een duurzame en mooie print als resultaat! Daarnaast zouden er ook nog eens 250 fleecedekens geborduurd worden. Dat is een hele boterham, zeker wanneer je denkt aan de deadline! Maar Jirky wist me te garandere dat het zou lukken.”

Flexibiliteit en advies

“Jirky heeft heel goed met me meegedacht en stelde al de juiste vragen. Ons team bestaat bijvoorbeeld zowel uit mannen als vrouwen. Omdat de deadline kort was en er geen tijd meer was om de kleding te passen, stelde hij voor om voor de crewtruien te kiezen voor een unisex model. Voor de mannen voelt dit aan als maatje L, voor de vrouwen als maat M. Voorgaande jaren was er altijd wel iemand die toch liever een maatje kleiner of groter wou, opvallend genoeg waren er dit jaar geen opmerkingen hierover. Opmerkelijk!”, zegt Matthias.

“Alles werd op tijd doorgegeven, al zijn er natuurlijk wel een aantal collega’s die last minute wilden plaatsen. Ook dat was geen probleem voor Jirky! Hun flexibiliteit en advies is geweldig. Twee dagen voor het festival was al het textiel bedrukt. Ik ben er 100% zeker van dat er nog veel samenwerkingen in de toekomst volgen!”, aldus Matthias. 

Wil je kleding laten bedrukken?

Breng een bezoekje aan onze showroom en ontdek onze kleding! Heb je nog andere vragen voor ons? We helpen je graag verder!