Plastisol & Metallic

Plastisol of metallic drukken? Met de experten van Printcity gaan we geen uitdaging uit de weg.

Plastisol

Een van de belangrijkste voordelen van plastisol inkten is dat ze een goede dekking bieden, zelfs op donkere stoffen. Ze hebben ook een lange open tijd, wat betekent dat ze niet snel drogen in de zeef en gemakkelijk kunnen worden gerakeld.

Plastisol inkten hebben een hoge wasbestendigheid en gaan lang mee zonder te vervagen of te barsten. Plastisol inkten moeten worden gedroogd bij een temperatuur van ongeveer 150°C om ze volledig te laten uitharden. Dit doen we met behulp van een droogtunnel. Het is belangrijk om de juiste droogtijd en temperatuur te gebruiken om ervoor te zorgen dat de inkt goed hecht en duurzaam is.

Plastisol inkten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden gemengd in elke Pantone® kleur. We gebruiken ze ook voor speciale effecten, zoals metallic of glow in the dark-inkten.

Metallic

Zowel metallic zilver als goud en koper zijn populaire plastisol zeefdrukinkten. Bij Printcity gaan we nog een stap verder met een watergedragen versie, waarmee we de inkt naar jouw wensen kleuren voor een gloednieuwe uitstraling. Deze druktechniek is niet goedkoop, maar wel duurzaam en van toepassing op alle materialen. Benieuwd naar hoe we jouw ontwerpen tot leven brengen met een metallic glans?