Duurzaam textiel en gadgets bedrukken

Duurzaamheid
Leestijd: 2 min

Duurzaamheid krijgt almaar meer aandacht binnen bedrijven, en dat is bij ons niet anders. Hecht je belang aan duurzaamheid bij het bedrukken van textiel of accessoires voor jouw organisatie? Dan ben je bij Printcity aan het juiste adres. Ontdek in dit artikel hoe wij inzetten op duurzaamheid.

Duurzaam drukproces

Onze duurzaamheidsinspanningen beginnen aan de basis: onze machines. Bij de aankoop van nieuwe machines kiezen we voor apparaten met een zo laag mogelijk energie verbruik. Van zodra we ze in gebruik nemen, draaien ze op energie die gegenereerd wordt door een watercentrale langs de Maas. Hiermee wordt onze impact op het milieu aanzienlijk verlaagd.

Bovendien zorgen we ervoor dat de machines enkel ingeschakeld zijn wanneer ze gebruikt worden. Werken we een productie af, dan schakelen we de machine uit. Zo verbruiken we niet onnodig veel energie.

Naast duurzame machines, is een goed recyclagestysteem van groot belang. Al onze collega’s zorgen ervoor dat materialen correct en op een efficiënte manier worden gerecycleerd.

En last but not least: het gebruik van duurzame en gecertificeerde inkten doorheen het drukproces.

Duurzame merken en artikelen

Uiteraard vind je in ons assortiment ook duurzame artikelen terug. Denk een een totebag of een herbruikbare drinkfles voor minder plastiekverbruik, maar ook artikelen gemaakt van duurzame materialen.

We bieden textiel aan in onder andere:

  • Biokatoen
  • Gerecycleerd polyester
  • Andere gerecycleerde materialen 

Bovendien zijn we officiële dealer van een aantal duurzame merken zoals bijvoorbeeld Stanley/Stella.

Duurzaam textiel bedrukken: Stanley/Stella

Bij het merk Stanley/Stella staat duurzaamheid centraal. Ze produceren textiel in allerlei vormen: hoodies, vesten, t-shirts, tops, jassen, accessoires, enzovoort. Al deze artikelen zijn gemaakt van duurzame materialen en worden in ecologisch verantwoordelijke omgevingen geproduceerd.

De aandacht die ze besteden aan duurzaamheid wordt bewezen in de vorm van zeven certificaten. Bovendien zijn ze lid van de Fair Wear Foundation. Op-en-top duurzaam dus! Ontdek hier alle Stanley/Stella-artikelen die je bij ons kan laten bedrukken.

Laat duurzaam textiel en gadgets bedrukken voor jouw organisatie

Heb jij interesse in het bedrukken van textiel of gadgets voor jouw bedrijf of vereniging? En liefst met aandacht voor duurzaamheid? Neem contact op met ons, dan bekijken we samen alle mogelijkheden op basis van jouw idee, ontwerp en budget.