Een eigen kledinglijn beginnen: zo doe je dat!

Tips & Tricks
Leestijd: 3 min

Een eigen kledinglijn beginnen, bij veel mensen staat het op hun bucketlist! De eerste stappen zetten daarentegen, zijn vaak wat moeilijker. Bij Printcity helpen we je graag verder bij het starten van je eigen kledingmerk! Hoe we dat doen en waar je aan moet denken, lees je in onze blog.

Een eigen kledinglijn beginnen: ken je eigen smaak!

Wanneer je je eigen kledinglijn begint, moet je in de eerste plaats nadenken over de stijl die je graag wilt uitbrengen. Zie je het graag baggy en stoer? Dan denken we aan een toffe oversized hoodie of een unisex t-shirt. Hou je het liever casual en klassiek? Ook dan hebben we een ontzettend brede waaier aan mogelijkheden en pasvormen!

Ook op vlak van kleuren zijn er in die verschillende stijlen tal van mogelijkheden. Basic kleuren zoals zwart, grijs of wit? Zachte pastel- of tie and dye kleuren? We hebben het allemaal in huis! Hoe eenvoudiger het kledingstuk, hoe breder de kleurenopties zijn.

Net omdat het aanbod zo ongelooflijk breed is, is het belangrijk om eerst te beslissen wat de stijl is van je eigen kledinglijn.

TIP: Denk goed na over de doelgroep die je wilt bereiken. Want de interesses en leeftijd van je doelgroep, bepalen ook vaak de kledingstijl.

Een eigen kledinglijn beginnen: denk na over je concept én verhaal

Naast de stijl, is het ook aangewezen om al eens na te denken over het verhaal dat je wil vertellen met je kledinglijn. Je merknaam en/of logo op het textiel drukken zijn hier vaak een weerspiegeling van en zorgen in de toekomst voor de herkenning van je merk.

Het verhaal achter je merk is ook belangrijk, laat dat dus ook aansluiten op het ontwerp van je kleding!

Een eigen kledinglijn beginnen: top 3 druktechnieken

1. Zeefdruk

De techniek zeefdruk staat ongetwijfeld op de eerste plaats. Het is een druktechniek waarbij je jouw ontwerp samenstelt zoals jij het graag ziet. En tegelijkertijd is het ook een goedkopere druktechniek, dit omdat het erg snel vooruitgaat. Om je een idee te geven: op één uur tijd bedrukken we ongeveer 500 t-shirts.

 2. Borduren

Nog een vaak gekozen decoratietechniek is borduren. Dit geeft meteen een luxueus en high end gevoel aan je kledingstuk! Met naald en garen stikken we een logo of motief machinaal op het textiel. Borduren is veel intensiever, de druksnelheid hangt vooral af van de grootte van je design.

3. Transferdruk

Op de laatste maar daarom niet minder vaak gekozen plaats: transferdruk! Werk je liever op afroepbasis, dan is transferdruk de ideale oplossing hiervoor. We drukken je ontwerp op voorhand op speciale vellen die dan per stuk op textiel gedrukt kunnen worden. Dit geeft je de mogelijkheid om met een zeer beperkte voorraad textiel te kunnen starten.

Een eigen kledinglijn beginnen: hoe duur is het? 

Wanneer je bij Printcity een eigen kledinglijn start, ben je niet verplicht om een eigen kledingvoorraad aan te leggen. Alles hangt af van het beschikbare budget! Je kan gemakkelijk 20 t-shirts bestellen en laten bedrukken, om ze daarna te verkopen en te evalueren hoe je verkoop verloopt. Natuurlijk is het wel goedkoper om 100 t-shirts aan te kopen in plaats van 20, want de prijs van je t-shirt daalt naarmate het aantal t-shirts dat je aankoopt. Hieronder aanschouw je de kledinglijn van het merk Cotton. Gecreëerd door Coen en Stijn, beide 22 jaar jong!  

Je eigen kledinglijn uitbrengen? Neem contact met ons op!

Wil je graag je eigen kledinglijn op de markt brengen? Samen met jou doorlopen we alle mogelijkheden, aangepast op jouw idee en budget. Contacteer ons op het nummer 011 360 960 of via info@printcity.be!