Transferdruk: de flexibelste druktechniek voor middelgrote projecten!

Leestijd: 2 min
Drukmethodes

Transferdruk is een vaak gebruikte druktechniek bij het bedrukken van textiel. Waarom dat is en hoe het drukproces verloopt, lees je in deze blog!

Transferdruk: wat is het?

Bij een transferdruk printen we op een drager. Het ontwerp wordt eerst in spiegelbeeld gedrukt en krijgt een lijmlaag die door middel van een warmtepers op het textiel wordt gezet. Door de warmte lost de print van de drager op en hecht de lijmlaag zich aan de stof. Wanneer de print afgekoeld is, is de transfer volledig gehecht aan je textiel!

In transferdruk hebben we 2 grote takken:

  • Zeefdruk transfer: in plaats van rechtstreeks te zeefdrukken op het textiel gaan we het design eerst in spiegelbeeld drukken op een drager. Deze print kan uit meerdere kleuren bestaan en biedt de mogelijkheid om een transfer te maken voor alle toepassingen. Denk aan prints die op 90° gewassen moeten worden, nylon textiel, polyester enzovoort. Een zeefdruktransfer is de meest duurzame transfer en blijft lang mooi.
  • Digitale transfers: met een digitale printer wordt het design op een vinyl drager gedrukt. Aan de hand van een warmtepers wordt het ontwerp op je t-shirt, polo of ander kledingstuk aangebracht. De ideale druktechniek om meerdere kleuren te ontwerpen die in lage aantallen gedrukt moeten worden.

Transferdruk is een werkje dat om handwerk vraagt. Ieder design dient manueel gepositioneerd te worden op het textiel. Hierdoor ligt de drukkost bij hogere volumes iets hoger dan wanneer we rechtstreeks kunnen zeefdrukken. PrintCity zal altijd de meest interessante oplossing voor je aanbieden waarbij prijs en kwaliteit belangrijk is.

Transferdruk: kleuren en afwerkingen

Bij transferdruk kan je zoveel kleuren gebruiken als je wil! De afwerking is glad. De druktechniek kan worden toegepast op verschillende textielsoorten zoals katoen, polyester, nylon en softgels. Voor elk materiaal hebben wij een type transfer.

Transferdruk: druktechniek voor een uitgebreide kledinglijn

Transferdruk is een interessante druktechniek wanneer je een volledige kledinglijn of werkoutfit met verschillende kledingstukken (t-shirt, trui, jas, broek…) wil bedrukken. Hierbij is het voornaamste dat de kledingstukken niet allemaal tegelijkertijd geleverd moeten worden. Het opmaken van de transfer (het design) gebeurt éénmalig, daar kruipt heel wat tijd in. Daarom bestel je ook best in grote oplages, dit maakt het vaak veel goedkoper. Deze transfers kan je in de toekomst voor verschillende soorten textiel gebruiken! En op dat moment is de prijs van het textiel jouw enige kost. Transferdruk is daarom een vaak gekozen druktechniek wanneer er vaak kleding moet worden bijbesteld. Handig, toch!

Rechts zie je foto’s van de basketbalt-shirts die we bedrukten voor Hubo Limburg United. De logo’s bedrukten we aan de hand van een transferdruk. De personalisatie (namen en nummers) van de t-shirten deden we met een flexdruk. In totaal bedrukten we zo’n +150 basketbalt-shirts, ook voor kinderen!

Voordelen transferdruk

  • Lange levensduur en uitstekende kwaliteit
  • Geschikt voor elk ontwerp en elke stof
  • Handig wanneer je geregeld kleding bijbesteld
  • Geschikt voor moeilijk te bedrukken plaatsen

Wil je kleding laten bedrukken met een transferdruk?

Breng een bezoekje aan onze showroom en ontdek onze kleding! Heb je nog andere vragen voor ons? We helpen je graag verder!