Flexdruk: de techniek die wordt toegepast bij det-shirts en truien van De Mol!

Drukmethodes
Leestijd: 2 min

Flexdruk is een druktechniek die vaak wordt gebruikt om textiel op een gepersonaliseerde manier te bedrukken. Wat zijn de voor- en nadelen van deze druktechniek? En hoe passen we ze toe voor de t-shirts en truien van De Mol? Je leest het in deze blog!

Flexdruk: wat is het?

Flexdruk is een druktechniek waar een print of naam uit vinylfolie wordt gesneden. Hierna wordt de overtollige vinylfolie weggehaald waardoor er enkel nog een print of logo overblijft. De print wordt met behulp van een hittepers op een t-shirt, trui of andere soorten textiel aangebracht. Na 6 seconden hecht de vinylfolie zich mooi aan de stof en is het kledingstuk klaar om gedragen te worden!

Flexdruk: Wanneer kies je ervoor?

Flexdruk is een vaak gekozen druktechniek om een laag aantal t-shirtshoodies of truien te personaliseren. Wanneer we spreken over een laag aantal, gaat het over minder dan 5 kledingstukken. Het is een druktechniek die goedkoper is wanneer je ze vergelijkt met andere druktechnieken zoals zeefdruk, transferdruk of borduren.

Flexdruk: de voor- en nadelen? 

Het grootste voordeel bij flexdruk is dat het een flexibele druktechniek is waardoor je ieder kleding stuk gemakkelijk personaliseert. Het ‘nadeel’ is dat er maar één tot twee maximum drukkleuren mogelijk zijn bij flexdruk. Meerdere kleuren combineren? Dat gaat niet. Maar gelukkig is er wel een kleurenaanbod van maar liefst 54 kleuren!

Glitter-flexdruk: voor wat extra glitter  

Mag het wat meer sprankelen? Dan is er ook nog de glitter-flexdruk. De manier van werken is hetzelfde, alleen heeft de vinylfolie een mooie glitter waardoor het resultaat extra shiny is! Ook het aanbod aan glitter-flexdrukkleuren is uitgebreid want je hebt keuze uit maar liefst 34 verschillende glitters.

Flexdruk: de druktechniek voor de truien en t-shirts van De Mol

De echte Mol-fans weten dat ze een trui en/of t-shirt van De Mol kunnen aankopen én personaliseren! Bij Printcity zorgen we ervoor dat iedere naam mooi op het textiel wordt aangebracht. Dat doen we met de techniek die we hierboven hebben uitgelegd: de flexdruk-techniek!

Jouw trui of t-shirt laten personaliseren?

Wil je graag je eigen merchandise artikelen laten personaliseren aan de hand van de flexdruk-techniek? Of heb je een andere druktechniek in gedachte? Samen met jou doorlopen we alle mogelijkheden, aangepast op jouw idee en budget.