Wat is het wasvoorschrift voor bedrukte kledij?

Tips & Tricks
Leestijd: 2 min

Heb je een aantal t-shirts, hoodies of truien laten bedrukken? Te gek! Nadat je erin hebt rond geparadeerd, moet je ze natuurlijk ook wassen. Om ze zo lang mogelijk mooi te houden, zijn er een aantal wasvoorschriften waar je rekening mee kan houden!

Bedrukte kledij wassen

Een bedrukt kledingstuk blijft het langste mooi wanneer het met zorg behandeld en gewassen wordt!

Net zoals gewone kledij, zijn ook bedrukte kledingstukken bestand tegen meerdere wasbeurten. Maar goed ook, want het zou jammer zijn als die leuke print volledig vervaagd na één wasbeurt. Je doet er goed aan om te letten op de volgende zaken:

– Was de kleding altijd binnenstebuiten. Hierdoor is de print op je kledingstuk beter beschermd aangezien het op deze manier niet opschuurt tegen andere kledingstukken in je wasmachine.

– Kies voor vloeibaar wasmiddel in plaats van poeder. Waspoeder gaat vaak agressiever te werk en laat gemakkelijker strepen na. Gebruik nooit wasverzachter.

– Was het kledingstuk nooit warmer dan 30 graden. Zo is de kans dat het kledingstuk krimpt, veel kleiner!

– Is de bedrukte kledij gewassen? Hang het dan meteen op een kapstok en droog het vooral niet in de droogkast. Door het kledingstuk op een natuurlijke manier te drogen, verleng je de levensduur van zowel het kledingstuk zelf als de bedrukking.

– Zitten er kreuken in het kledingstuk? Dan is er gelukkig het strijk- of stoommachine! Wanneer je dit toestel gebruikt, is het ook nu aangewezen om het kledingstuk binnenstebuiten te draaien.

Gekleurde bedrukte kleding wassen

Heb je een trui of hoodie met een fellere of diepere kleur? Ook dan moet je het kledingstuk met de nodige aandacht wassen! Gekleurde kledingstukken hebben meer kleurstoffen en pigmentatie, waardoor ze de eerste wasbeurten het best apart of met dezelfde kleur gewassen worden. 

Contacteer Printcity

Heb je vragen over het wassen van je bedrukte kleding? Contacteer ons!

Of wil je graag kleding laten bedrukken? Samen met jou doorlopen we alle mogelijkheden, aangepast op jouw idee en budget.