Een shirt laten bedrukken in 4 stappen!

Tips & Tricks
Leestijd: 3 min

Een shirt laten bedrukken: daar zijn ontzettend veel mogelijkheden in.

We verdelen ze op in drie categorieën: alledaagse kledij, promotionele kledij en werkkledij. Met deze drie types kan je alle kanten uit! En het keuzeproces is redelijk eenvoudig, zolang je weet waar je naartoe wilt. Onze manier van aanpak ontdek je in deze blog!

Shirt laten bedrukken: kies het materiaal

Het materiaal van je shirt hangt af waar je het voor gaat gebruiken. Wordt het een shirt dat je eigen werknemers dagelijks gaan dragen? Dan staat draagcomfort vooral centraal. Wordt het een shirt dat je afgeeft als cadeau? Dan focussen we ons op een leuke druktechniek. Of is het eerder een shirt voor je jeugd- of sportvereniging? Dan kijken we naar een stof die ademt.

Tijdens de eerste stap denken we dus na over het materiaal van het shirt. Heb je een specifieke voorkeur voor katoen of polyester? Of wil je een ecologisch t-shirt? Zodra we weten wat je wensen hierin zijn, kunnen we naar de volgende stap gaan!

Shirt laten bedrukken: kleur en model

Hebben we een keuze kunnen maken over het materiaal van je shirt? Dan bepalen we ook in één weg wat de kleur gaat worden van je shirt. Tegelijkertijd kijken we ook naar het model: unisex, getailleerd of een shirt voor kinderen… Eenmaal je het model hebt gekozen, kijken we vervolgens naar de beschikbare kleuren.  Of ben je op zoek naar een specifieke kleur? Dan kijken we welke modellen hierin beschikbaar zijn.

Shirt laten bedrukken: design en ontwerp

De derde stap is de leukste stap! Want het is tijd om na te denken over je design en drukpositie. Ga je enkel de voorkant bedrukken? Of gaan we er helemaal voor en bedrukken we de voor- en achterzijde van het shirt? Wat wil je graag bedrukken: een bedrijfslogo, een eigen ontwerp of een naam? Het design kies je helemaal zelf! We hebben alle machines in huis om het shirt te creëren dat jij voor ogen hebt.

Zodra je het design of de tekst hebt gekozen, is het tijd om na te denken over het aantal drukkleuren. Kies je voor meerdere kleuren in een ontwerp? Dat kan! Dan heeft dit slechts een lichte invloed op de uiteindelijke kostprijs van je shirt.

Weet dat we bij Printcity alle stappen samen overlopen met jou! 

Digitale proefdruk

Hebben we alle bovenstaande stappen doorlopen en zijn alle knopen doorgehakt? Dan is het tijd voor een digitale proefdruk! Deze bezorgen we aan jou, zodat je een beeld kan vormen over hoe het shirt eruit komt te zien. Ga je akkoord? Dan zijn je shirts na enkele dagen klaar om af te halen! Of we leveren het bij jou. Voor alle bovenstaande stappen kan je bij ons terecht!

Shirts van Paboes

Het kinderdagverblijf Paboes kwam recent naar ons toe met de vraag: “We zijn op zoek naar ecologische t-shirts voor onze medewerkers. De kleur en het model van het shirt mogen ze zelf kiezen. Alleen willen we graag ons bedrijfslogo op de achterkant van het t-shirt laten bedrukken.” En dus gingen we aan de slag voor hen!

Omdat we rekening moesten houden met een model voor zowel mannen als vrouwen, hebben we gekozen voor de shirts van Stanley/Stella. Een merk dat niet alleen een groot aanbod heeft op vlak van maten en pasvormen, ook de kleuren zijn erg uitgebreid. Zo kon er gekozen worden uit maar liefst 90 verschillende kleuren!

Zodra alle medewerkers hun keuze hadden gemaakt en we alle maten en kleuren hadden ontvangen, werd alles in druk gezet. Zo gemakkelijk en vlot gaat dat!

Wil je een shirt laten bedrukken? Neem contact met ons op!

Wil je graag een ecologisch shirt laten bedrukken voor je teamleden, collega’s of vereniging? Samen met jou doorlopen we alle mogelijkheden, aangepast op jouw idee en budget.