Hoodie bedrukken: welke keuzes moet je doorlopen?

Drukmethodes Tips & Tricks
Leestijd: 5 min

Een hoodie bedrukken? De mogelijkheden zijn uitgebreid! Want voor welk type textiel moet je nu eigenlijk kiezen? En wat zijn de mogelijke druktechnieken? In deze blog doorlopen we alle stappen die deel uitmaken van het keuzeproces!

WELKE STAPPEN MOET JE DOORLOPEN BIJ HET BEDRUKKEN VAN EEN HOODIE?

1. Hoodie bedrukken: wat is de functie van je hoodie?

Een hoodie als werkkledij (workwear) heeft andere kwaliteiten dan een hoodie voor in de retail of voor tijdens Chrysostomos. Bij workwear kies je beter voor materialen met meer polyester. Dit is niet alleen steviger en kwalitatiever. Dit type textiel was je gemakkelijk op hoge temperaturen zonder dat dit invloed heeft op het model van je hoodie.

In de retailsector ligt de focus eerder op fittings en kleuren. Vaak zijn de mogelijkheden hierin uitgebreider: denk aan een aparte collectie hoodies voor mannen én vrouwen in plaats van één unisex lijn. Zo vind je zeker iets dat aansluit op jouw wensen en smaak!

Voor Chrysostomos zijn er dan weer goedkopere kledinglijnen waar de nadruk vooral ligt op de mogelijke bedrukkingen.

Hoodie bedrukken: (ken)merken

Gildan hoodies

Het oorspronkelijk Amerikaanse merk Gildan biedt vooral goedkopere unisex hoodies aan met een baggy pasfiguur. De hoeveelheid polyester ligt iets hoger, waardoor ze ruwer en stoerder aanvoelen. Vooral de uitgebreide waaier aan kleuren maakt het merk zo interessant. Let wel op: de hoodies van Gildan zijn niet beschikbaar in kleine maten zoals XS of XXS.

B&C hoodies

Het merk B&C is Belgisch van oorsprong en legt de focus op hoodies voor mannenvrouwen en unisex. Hun aanbod bestaat ook uit ecologische hoodies! B&C hecht veel belang aan draagcomfort. Daarnaast is er ook een grote keuzemogelijkheid op vlak van kleuren, maten en prijzen.

Fruit of the loom hoodies

Fruit of the loom is een Amerikaans merk en biedt hoodies aan voor zowel mannen als vrouwen. De hoodies zijn interessant op vlak van prijs-kwaliteit en tegelijkertijd bieden ze tal van basic kleuren aan! De hoodies van dit merk worden vooral gebruikt binnen verenigingen. De maten zijn bij dit merk wel uitgebreid en gaan van XXS tot XXL.

Stanley/Stella hoodies

Bij het Belgische merk Stanley/Stella vind je hoodies voor unisexmannen en vrouwen. Van gekamd tot ongekamd: de afwerkingen en de daarbij horende kleuren zijn gevarieerd! Stanley/Stella weet goed in te spelen op de seizoenen en brengen om de 6 maanden nieuwe kleuren uit. De hoodies zijn ook merkloos verkrijgbaar, waardoor je de hoodie gemakkelijk voorziet van je eigen label.

Herock hoodies

Herock is een Belgisch merk en focust zich vooral op unisex workwear. De kleuren zijn eerder beperkt, al zit de basis wel heel erg goed. De hoodies zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en zitten eerder los. Al doet dit niets af aan het draagcomfort en de kwaliteit van de hoodies.

Just hoods hoodies

Met maar liefst 60 verschillende kleuren is Just Hoods gespecialiseerd in hoodies. De hoodies worden vaak gekozen voor Chrysostomos of voor andere activiteiten. De hoodies hebben een Europese maatvoering waardoor ze eerder nauw aansluitend zijn i.p.v. baggy.

2. Hoodie bedrukken: kies het type bedrukking

De merken zijn uitgebreid, maar ook in het bedrukken van de hoodie kan je verschillende kanten uit:

Flex

Flexfolie is een egale folie en heeft een gladde structuur. De folie wordt uitgesneden waarna de lijmlaag geactiveerd wordt en op de hoodie wordt aangebracht. De mogelijkheden op vlak van kleur en detail zijn eerder beperkt. Dit type bedrukking is wel mogelijk in kleinere oplages waardoor je een hoodie gemakkelijk personaliseert.
Goed om te weten: de print kan kleine barstjes vertonen wanneer je de hoodie te warm wast.

Flock

Mag je hoodie een iets luxueuzere uitstraling hebben? Dan kan je kiezen voor de flockfolie.

Flock is ruwer van structuur en heeft iets weg van fluweel. Ook deze folie wordt uitgesneden waarna we de lijmlaag activeren en aanbrengen op de hoodie. Flock is mogelijk in lagere oplages waardoor personalisatie geen probleem vormt. Net zoals bij flex, wordt ook hier de lijmlaag geactiveerd wanneer je de hoodie te warm wast.

Transferdruk

Bij een transferdruk wordt je ontwerp op (transfer)papier gedrukt in de vorm van een badge. Het transfer wordt in een pers op een hoge temperatuur tegen de hoodie aangedrukt. Tijdens dit proces zorgen de druk en de hitte ervoor dat de inkt perfect op de hoodie wordt aangebracht. Zo hecht de inkt zich aan het textiel. Dankzij een transferdruk zijn fijne details mooi zichtbaar en ben je onbeperkt in kleuren! Transferdruk is een vaak gekozen druktechniek bij werkkledij of bij mensen met een eigen webshop.

Zeefdruk

Bij zeefdruk wordt je logo of design aangebracht op het gaas van een zeefdrukraam. Op dit gaas ligt een lichtgevoelige laag. Deze laag is een film met wel- en niet-lichtdoorlatende delen van het ontwerp. Deze film wordt op het gaas geplaatst waarbij we het geheel verlichten met UV-licht. De onbelichte delen worden weggespoeld van het gaas, waardoor de inkt zijn doorgang kan vinden. De drukinkt wordt door het gaas gedrukt waardoor de print op de hoodie wordt gedrukt. De kleuren worden op maat gemaakt en ook de mogelijkheden van deze techniek gaan erg breed. Vooral wanneer je een zachtere druktechniek zoekt, is zeefdruk the way to go! Vooral omdat er bij deze techniek geen vezels zijn die rechtstaan en je dus een zachter en fijner eindresultaat verkrijgt.

Borduren

Met de bekende techniek borduren gaan we met naald en garen een specifiek logo of motief machinaal op de hoodie stikken. Dit geeft je hoodie een upgrade en zorgt visueel voor een mooie afwerking. Let wel op: het zijn de effen oppervlaktes die geborduurd kunnen worden. Een borduursel op een borstzak gaat bijvoorbeeld niet, in dat geval wordt het zakje gewoon dicht geborduurd.

3. Hoodie bedrukken: digitale proefdruk en productie

Heb je het type textiel en de soort bedrukking gekozen? Dan moet je alleen nog maar wachten! Want hierna gaat je hoodie in productie. Voordat je hoodie wordt bedrukt, sturen we je ook nog altijd eerst een digitale proefdruk. Zo weet jij wat je mag verwachten en weten we zeker dat het in lijn ligt met jouw verwachtingen!

Hoodie laten bedrukken? Neem contact met ons op!

Wil je graag een hoodie laten bedrukken voor je organisatie, collega’s of vereniging? Samen met jou doorlopen we alle mogelijkheden, aangepast op jouw idee en budget.