Kleding borduren voor initiatief: You’ll never rave alone

Drukmethodes
Leestijd: 3 min

De evenementen- en muzieksector krijgt het zwaar te verduren tijdens corona. Net daarom komt Maze Festival met een nieuw initiatief: You’ll never rave alone. Deze zin wordt op stijlvolle shirts, hoodies of sweatshirts geborduurd. Het borduren namen wij voor onze rekening. Hoe de samenwerking verliep, lees je hieronder!

Kleding borduren voor nieuw initiatief van MAZE Festival

You’ll never rave alone

Maze festival geeft tal van organisatoren de kans om hun club, festival of event aan te melden. In ruil krijgen ze een gepersonaliseerde webshop waar fans een shirt, hoodie of sweatshirt kunnen aankopen. Zo kunnen fans steun bieden aan hun favoriete organisatie én krijgen ze er iets leuk voor in ruil! Per verkocht artikel ontvangt de organisatie €10.

Kleding borduren: zo verliep de samenwerking

In het verleden hebben we al eerder samengewerkt het Maze Festival. Dankzij het vroegere mailverkeer zijn ze bij ons terechtgekomen en hebben we ook deze keer samen bekeken wat we konden betekenen voor elkaar.

Het concept en de tekst ‘You’ll never rave alone’ was op voorhand al bepaald, enkel moest er nog beslist worden op welke manier de tekst op het textiel zou gedrukt worden. Ieder kledingstuk moest exclusiviteit en kwaliteit uitstralen. De keuze werd dan ook redelijk snel gemaakt: een mooi borduursel met een handgeschreven look and feel zou aan alle verwachtingen voldoen!

De kledinglijn werd uiteindelijk onderverdeeld in t-shirts, hoodies en sweaters voor vrouwen en mannen. De t-shirts zijn beschikbaar in unisex model. Gedurende het volledige keuzeproces hebben we hun begeleid met ons persoonlijk advies

Textiel borduren: welke stappen doorlopen?

Wat is het budget waarmee we rekening moeten houden? Waarvoor moet het textiel dienen? Aan welke kleuren hebben jullie gedacht: eenvoudige kleuren of speciale nude tinten? Het waren een aantal van onze eerste vragen. Op basis daarvan werden de merken van de kledinglijn gekozen, in het achterhoofd hielden we ook al rekening met het borduursel dat op ieder kledingstuk moest komen. Want voor een borduursel moet het kledingstuk een minimumgewicht hebben van 180 gram, anders trekt het kledingstuk tijdens het borduren krom.

Zodra de kledingstukken waren gekozen, werd ook de grootte en de plaats van het borduursel bepaald. Want ook dit maak je zo groot en breed als je zelf wil. Uiteindelijk heeft Maze gekozen voor een subtiel opschrift met een lengte van 17 tot 22 cm.

Verschillende samples werden besteld en voorgesteld aan het team van Maze. Deze samples namen ze ook zelf mee naar huis, zodat ook andere beslissingsnemers konden zien en voelen hoe ieder kledingstuk eruit zou zijn. Het beslissingsproces duurde in totaal zo’n tweetal weken.

Trui borduren: doorlooptijd?

Voor het borduren van start gaat, wordt er eerst een digitale proefdruk gemaakt van het borduursel. Deze werd ter goedkeuring doorgestuurd naar Maze. Zodra ze akkoord gingen, werden de eerste 35 truien geborduurd voor de fotoshoot. Dit was binnen de 48 uur klaar! Dit ging zo snel omdat de truien, hoodies en t-shirts al besteld waren.

Moeten het textiel nog besteld worden? Dan ligt de normale oplevertijd rond de twee weken!
Voor de lancering van de webshop werden er in totaal zo’n 350 hoodies, truien, t-shirts geborduurd.

T-shirt of trui laten borduren?

Wil je graag een trui, t-shirt of hoodie laten bedrukken? Of een ander textielproduct? Samen met jou doorlopen we alle mogelijkheden, aangepast op jouw idee en budget.